Najbolje destinacije za Uskršnje sunce

24 decembar 2017

Najbolje destinacije za Uskršnje sunce

 

Rana pauza koju jedva dočekamo za vreme Uskrsa, uvek je izazov za one koji su već tada isključivo u potrazi za suncem. Osim ukoliko niste spremni da putujete satima, postoji nekoliko destinacija na kojima možete očekivati respektabilnu količinu sunca, a u željeno vreme srednjeg proleća.

S druge strane, za slučaj da tražite samo malo topliji vazduh, nežno sunce i pre naznake i najave proleća, neki delovi južne Evrope mogu da vam oduzmu dah u ovom godišnjem periodu.

 

Kako da najbolje iskoristite putovanje za Uskrs?

 

Kako najbolje iskoristiti putovanje za Uskrs? Kako najpre uspešno se organizovati i spojiti praznike, izazov je koji svako od nas želi da pokuša da ostvari. Ono što se često pokaže kao glavna glavobolja su avio kompanije - letovi za putovanja za uskrs, i generalno tokom prazničnih sezona budu i skuplji, i prebukirani. Tako da ukoliko imate neku konkretnu destinaciju na umu, i uspeli ste da se uklopite sa slobodnim danima, brzo rešite pitanje transporta, a za njim i ono vezano za smeštaj.

 

Kanarska ostrva, Kipar, Maroko ili Madeira?

 

Imajući na umu sve te opšte smernice, vreme je da se odlučite za destinaciju. Prva opcija za putovanje za prvi maj, Uskrs, ili proleće generalno, su Kanarska ostrva. Lanzarote je najbolji izbor, za vas koji putujete porodično. Manje turistička ostrva, na kojima se može osetiti lokalni karakter i sada, su La Gomera i El Hiero. Temperatura u aprilu je između 20 i 25 stepeni, a sunce sija minimum devet sati u toku dana.

 

Kipar ima najblažu klimu u celom mediteranskom pojasu. Već u toku marta i aprila zna da bude baš toplo, sa prosečnom temperaturom od 21 stepena, a divlje cveće je u punom cvatu. Najpopularniji rizort na ostrvu je Papos, mada ako biste da koliko toliko izbegnete tonu turista, severna obala poluostrva Akama je pravi izbor. Niste baš totalno bez brige što se tiče vremena, jer iako sunčanih sati ima dosta (devet), u ovom periodu zna i da padne kiša.

 

Odmaknemo li se malo od Evrope, ali ne i predaleko, završićemo u neverovatno autentičnom, mističnom i egzotičnom Maroku. Putovanje za prvi maj u Kazablanku? Ko tome može da nađe manu i nešto prigovori? Marakeš je predivan u proleće, predeli su još uvek zeleni a temperatura baš kakva treba da bude, i ide čak do divnih 27 stepeni. Ako se zaputite u planine, očekujte ipak značajno drugačiju situaciju, dok su noći hladne svugde.

 

Na kraju liste sugestija destinacija za odmor na proleće u aprilu, bilo to  putovanje za prvi maj ili Uskrs, ili samo srećno dobijeni produženi vikend, vraćamo se u Evropu, konkretno Portugal, a još konkretnije na Madeiru. Ukoliko ste željni mora, tj. okeana, i provoda na plaži, Madeira i nije baš pravo mesto za vas (mada u toku leta ovde je moguće kupati se u nestvarnim bazenima blizu obale, oivičenim stenama). Ovo nežno ostrvo najlepše je u proleće, dosadne zimske kiše prestaju, a temperatura je oko 19 stepeni. Opcija za šetnju u gradu ima podjednako koliko i u prirodi, pored brojnih mini kanala za navodnjavanje. Sunčani periodi u toku dana traju oko sedam sati, a zbog vulkanskog pejzaža, robusne obale i botaničkih čuda, mnogi Madeiru zovu i evropskim Havajima.

 

Autor: Ivan Boreli
Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Svi kolačići su u saglasnosti sa Evropskom zakonskom regulativom. Prihvatite kolačiće sa ovog sajta. KLIKNITE OVDE